Jobstudent voor Expeditie Moendoes

Job description

Ben je klaar om mee te bouwen aan de toekomst? De IDLab-onderzoeksgroep zoekt een jobstudent voor de periode juli of augustus om expeditie Moendoes een nieuw leven in te blazen.

De IDLab-onderzoeksgroep van imec en de Universiteit Antwerpen voert fundamenteel en toegepast onderzoek uit naar internettechnologieën en data science. Eenvoudig gezegd: we helpen bij het ontwerpen van het 5G-netwerk van de toekomst en het bouwen van nieuwe artificial intelligence-oplossingen.

We hebben een uniek internationaal team, dat een drijvende kracht is achter innovatie. Om het team te ondersteunen, zijn we op zoek naar een jobstudent die ons kan helpen om het nieuwe digitale spel expeditie Moendoes te finaliseren in samenwerking met de Jonge Academie. 

Expeditie Moendoes is een spannend spel, bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar, die als jonge wetenschappers een nieuwe planeet ontdekken met intelligente bewoners. Het boeiende en leerrijke aan dit spel is dat het wetenschap in al haar facetten bekijkt, met inzichten in fysica, klimaat, taal, geschiedenis, kunst, sociale wetenschappen, enzovoort. De bedoeling is dat dit spel officieel gelanceerd zou worden in Vlaanderen op de dag van de Wetenschap 2021.

Wil jij je engageren om onze jeugd geïntrigeerd te laten raken door wetenschap en kunst, en wil jij je technische skills verder ontwikkelen bij IDLab? Zoek niet verder!


Functieomschrijving

Het spel Expeditie Moendoes werd onlangs gedigitaliseerd en is nu in een finaal stadium. Er zitten nog bugs in, de code moet opgewaardeerd worden en er zijn nog leuke features die toegevoegd kunnen worden. 

Tijdens de eerste periode als jobstudent, zal je je door de broncode (in node JS) wroeten om de ins en outs van het spel te begrijpen. Daarnaast wordt er verwacht dat je de gevonden bugs tracht op te lossen en het spel wapent voor de toekomst en voor lancering. Er zijn ook nog een aantal features, te bespreken met de Jonge Academie, die mogelijks uitgevoerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van hints voor leerkrachten en/of het aanbieden van een Engelstalige versie. Uiteraard ben je zeer welkom om zelf voorstellen te suggereren. Op het einde van je periode als jobstudent, zou het spel klaar moeten zijn voor officiële lancering.

Job requirements

  • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in informatica, computerwetenschappen of elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring of zelfstudie.
  • Je bent goed georganiseerd en in staat om zelfstandig taken te plannen en uit te voeren.
  • Je bent een teamspeler en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels.
  • Je bent heel gedreven en wenst zo’n project met maatschappelijke impact tot een goed einde te brengen.

Aanbod

  • Je komt terecht in een internationale, innovatieve en academische omgeving.
  • Je kan tot x dagen thuiswerken.
  • Je hebt glijdende werkuren.
  • We bieden een mooie verloning.

Voor meer informatie ivm expeditie Moendoes, mag je Kris Myny, lid van de Jonge Academie, contacteren (kris.myny@imec.be).